Solar Team Twente

Virtuele race door de outback

Het Solar Team Twente doet mee aan de World Solar Challenge, een race van Darwin naar Adelaide (Australië) met een auto op zonneenergie. Het team vroeg Invocate een VR experience te bouwen waarin mensen kunnen ervaren hoe het is om met hun auto, de RED E, door Australië te racen.

RED E Experience

De RED E Experience neemt je mee naar Australië. Zodra je de VR headset opzet zit je in de cockpit van de RED E en krijg je via de boordradio instructies om de volgauto te volgen op een bepaalde afstand en met een specifieke snelheid. Doe je dit goed, dan zal de volgauto steeds sneller gaan rijden waardoor meer teams ingehaald kunnen worden. Verder moet je netjes rijden (niet te veel 'full throttle' en niet te vaak remmen) om te voorkomen dat de batterij te snel leegraakt.

Het zicht vanuit de cockpit. Links en rechts boven in beeld de race statistieken in 'formule 1 stijl'.

Onder de motorkap

De simulator is ontwikkeld op basis van WebGL. Hierdoor kan de simulator zowel in VR (we gebruiken de HTC Vive in combinatie met WebVR) als in een 'gewone' webbrowser worden gebruikt. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de simulator later nog toe te voegen aan de website van het Solar Team.

Interactieve cockpit

Omdat je als speler vooral de cockpit ziet hebben we daar extra aandacht besteed aan details. De cockpit is niet alleen een 1 op 1 digitale kopie van de echte cockpit, ook elementen zoals de achteruitkijk­camera, het info display op het stuur, de knoppen op het stuur en de kap van de cockpit zijn volledig functioneel.

In de cockpit krijg je via een heads-up display uitleg over alle onderdelen.

Onthulling Grolsch Veste

De RED E Experience is voor het eerst gebruikt tijdens de onthulling van de RED E, op 21 juni in Grolsch Veste. Een groot deel van de bezoekers van dit event hebben een virtueel ritje gemaakt in de RED E. De VR Experience zal ook onderdeel zijn van komende publieke events rondom het Solar Team Twente. Daarnaast zal een vereenvoudigde versie van de experience beschikbaar komen op de website van het Solar Team Twente.

De RED E Experience tijdens de presentatie van de RED E in de Grolsch Veste

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze RED E Experience, of kunnen we iets voor u betekenen op het gebied van Virtual Reality of vergelijkbare 3D toepassingen? Neem gerust contact met ons op!

Contact

Gerelateerde projecten

FOCUS Project

Virtueel Mobiel Ziekenhuis

Virtual Urban Planning

Het marktplein op de virtuele schop

FOCUS Pressure Cooker

Co-design in een snelkookpan

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2019 Invocate