Holland Medical Systems

FOCUS Pressure Cooker

Samen met de Universiteit Twente organiseerden we een 'design pressure cooker'. Hierin gingen 7 ontwerp­teams gedurende 1 dag aan de slag met een ontwerp­probleem uit het FOCUS project.

Design Pressure Cooker

De opdrachtgever was op zoek naar innovatieve oplossingen voor verschillende ontwerp­uitdagingen uit het FOCUS project. Dit project draait om de ontwikkeling van een luchtmobiel nood-hospitaal. Uitdagingen gingen o.a. over gewichts­besparing, logistiek, veiligheid en verpakking.

Tijdens deze pressure cooker dag hebben we een groep van ongeveer 40 ontwerp­studenten gevraagd om aan deze uitdagingen te werken. De teams (groepen van 6 studenten) werden gevraagd om een probleem uit te kiezen en een oplossing uit te werken tot een haalbaar product.

Studenten aan de slag met een ontwerp­uitdaging.

Scenarios & Toolkits

We hielpen de teams op weg met een aantal start­scenarios. Deze beschrijven de setting van het probleem en stellen randvoorwaarden. We gaven ontwerpteams bovendien speciale design toolkits.

Elk ontwerpteam kreeg een toolkit bestaande uit allerlei ontwerp­tools en achtergrond­informatie. Daarnaast mochten de teams gebruik maken van alle ontwerp­materialen- en middelen die aanwezig waren in het Design Lab van de Universiteit Twente, en kon er worden overlegd met aanwezige medische, militaire en technische experts.

Resultaten

We sloten de pressure cooker dag af met presentaties van elk ontwerpteam en een prijsuitreiking. Een jury van medische, militaire en technische experts reikte prijzen uit aan de teams met de 3 beste ideeën.

Eindpresentaties & prijsuitreiking

Gerelateerde projecten

FOCUS Project

Virtueel Mobiel Ziekenhuis

Lees verder

Producten

Gaming

Co-design

3D & VR

Invocate

Projecten

Over ons

Vacatures

Contact

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2020 Invocate