Holland Medical Services

FOCUS Project

Als onderdeel van het FOCUS (First Operational Care Unit) project ontwikkelden we een VR applicatie voor het presenteren en configureren van dit innovatieve mobiele ziekenhuis.

Mobiel ziekenhuis

Het FOCUS project draait om de ontwikkeling van een nieuw lucht­mobiel ziekenhuis, bedoeld voor snelle inzet in rampgebieden. Dit ziekenhuis bestaat uit verschillende modules die ruimte bieden voor eerste medische hulp, chirurgie en intensive care.

Om het ontwerpproces van dit complexe concept te begeleiden hebben we een VR applicatie ontwikkeld waarmee verschillende configuraties en concepten kunnen worden gepresenteerd, besproken en verbeterd. De applicatie is met name ingezet bij het ontwerp van de mobiele operatie kamers en de indeling van het complex als geheel.

Virtueel configureren

De VR toepassing maakt het makkelijk om snel een ziekenhuis­complex op te bouwen en de indeling te optimaliseren. Door in en uit te zoomen kan zowel het complex als een individuele module (zoals een operatie­kamer) worden uitgewerkt.

Scenarios

Een ontwerp of indeling kan worden getest door gebruiks­scenarios te simuleren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om patienten stap voor stap door het complex heen te leiden, van triage tot aan behandeling en ontslag. Dit geeft inzicht in (logistieke) bottlenecks. Andere 'wat als...' scenario's simuleren stroomuitval, een plotselinge toestroom van patienten of gebrek aan water.

De toepassing maakt het mogelijk om virtuele patienten door het ziekenhuis heen te leiden. Bij elke stap wordt gekeken of het juiste materiaal en personeel beschikbaar is om de stap uit te voeren. Hiermee geven we inzicht in logistieke en personeels­stromen door het complex.

Gerelateerde projecten

FOCUS Pressure Cooker

Co-design in een snelkookpan

Virtual Urban Planning

Het marktplein op de virtuele schop

De Virtuele Fabriek

Hoe ziet uw fabriek er morgen uit?

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2019 Invocate