ENGIE Refrigeration

Standaard maatwerk configureren

Maatwerk is mooi, maar handmatig alle product­varianten bijhouden in losse Excel-sheets is vragen om problemen. Als onderdeel van hun product­standardisatie vroeg ENGIE Refrigeration ons een product­configurator te bouwen.

Invriezen & opwarmen

ENGIE Refrigeration levert maatwerk­oplossingen in koude- en warmte­technologie. Deze systemen worden bijvoorbeeld gebruikt voor het invriezen van voedsel of het koelen van industriële processen. Via warteterugwinnings­systemen bieden ze ook mogelijkheden voor verwarming.

Maatwerk vraagt intern veel tijd en aandacht om alle aanpassingen en toevoegingen op standaard­modules bij te houden. ENGIE Refrigeration wil daarom van '80% maatwerk, 20% standaard' naar het omgekeerde, maar zonder dat het gevoel van maatwerk bij de klant verdwijnt.

Als onderdeel van deze transitie zijn we gevraagd een configurator te ontwikkelen die adviseurs en verkopers helpt een maatwerk oplossing samen te stellen op basis van standaard modules, componenten en opties.

De ENGIE Refrigeration configurator.

Webshop

De configurator gebruikt het model van een webshop als uitgangspunt: de gebruiker krijgt op basis van zoek­criteria, zoals de benodigde capaciteit of koel­techniek, een overzicht van beschikbare modules. Deze modules kunnen worden uitgebreid met opties. Daarna wordt de module toegevoegd aan een winkel­wagentje en kan de gebruiker afrekenen of verder winkelen.

De front-end van de configurator helpt gebruikers met het filteren en configureren van modules en toont een 3D weergave van de geselecteerde module inclusief eventuele opties (denk aan extra koeling, warmte­terug­winnings­systemen, etc.). Na afloop genereert de configurator naar wens een complete offerte (voor klanten) of een stuklijst (voor productie) op basis van de geselecteerde modules en opties.

Aan de achterkant is de configurator gekoppeld aan een database met gestandaardiseerde modules, opties, specificaties en documentatie. Hiermee vervangen we losse klant­specifieke Excel-sheets door één centrale, eenvoudig te onderhouden database.

Meer weten?

De configurator is momenteel bedoeld voor intern gebruik, dus we kunnen hem hier helaas niet delen. Wilt u meer weten over onze configuratoren of wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde projecten

3D Product Configurator

Online van ontwerp naar offerte

Technologies Added

Shared Smart Factories

VR Demonstrator

De Virtuele Fabriek

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2019 Invocate