ENGIE Services

3D Product­configurator

Voor ENGIE ontwikkelden we een online product­configurator. De configurator laat klanten via een 3D visualisatie eenvoudig een mobiel datacenter samen­stellen en genereert daarna direct een offerte.

Mobiel Datacenter

Het ENGIE Mobile Data Center (EMDC) is een all-in-one flexibele oplossing voor opslag van data. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als er (op korte termijn) extra capaciteit nodig is, of bij privacygevoelige informatie als lokaal alternatief voor de cloud.

Klanten van ENGIE kunnen een EMDC volledig naar eigen behoefte inrichten; van de afmeting en kleur van de container tot aan het aantal racks, alarm­systemen en monitoring­oplossing. Om ze hierbij te helpen hebben we de online configurator ontwikkeld.

Van ontwerp naar offerte

De configurator, beschikbaar via de ENGIE EMDC website, begeleidt de klant stap voor stap door de beschikbare opties. Klanten kunnen kiezen voor een normale of grote uitvoering, het aantal racks, het gewenste vermogen en een optie om alles redundant uit te voeren. Daarnaast zijn er extra's zoals bewakings­camera's, GPS tracking en extra koeling.

De configurator is geschikt voor desktop en mobiele platforms.

Een groot deel van de configurator bestaat uit een 3D preview van de huidige configuratie. Alle opties en instellingen die een klant aanvinkt of opgeeft worden hierin weergegeven of toegelicht. De visualisatie wordt ook opgenomen in de offerte die de klant na afloop toegestuurd krijgt.

Zodra de klant tevreden is met de configuratie kan direct een offerte worden aangevraagd. Deze wordt door de configurator gegenereerd op basis van de gekozen configuratie. Na het invullen van een formulier wordt de offerte naar de klant gestuurd. Aan de back-end ontvangt ENGIE een bericht met de klantgegevens en de aangevraagde configuratie.

VR Ready

De configurator is vooral bedoeld voor gebruik op desktop en mobiele platforms, maar ondersteunt ook Virtual Reality demonstraties. Met één druk op de knop kan de klant het geconfigureerde datacenter virtueel bezoeken. Deze functionaliteit is ingezet bij de introductie van de datacenters.

Met één druk op de knop kan de klant het geconfigureerde datacenter virtueel bezoeken.

Demonstratie

Onderstaande vidoe demonstreert de belangrijkste functies en eigenschappen van de configurator. Wilt u hem liever zelf uitproberen? Dat kan hier!

 

Website

Contact

Gerelateerde projecten

ENGIE Refrigeration

Configurator voor standaard maatwerk

VR Demonstrator

De Virtuele Fabriek

Technologies Added

Shared Smart Factories

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2019 Invocate