ENGIE Industriële Automatisering

AR Factory

Deze augmented reality game daagt spelers uit om in 1 minuut een fabriek optimaal in te richten. Tijdens het spelen ontdekken ze dat dit erg lastig is zonder voldoende expertise, samenwerking en afstemming.

Bewustwording

Het spel is ontwikkeld voor ENGIE, met als doel klanten op een laagdrempelige manier bewust te maken van de mogelijkheden en onmogelijkheden van robotica, het werken met con­flic­teren­de belangen en het omgaan met onverwachte consequenties van keuzes.

Zo werkt het

Het spel start met een doelstelling voor de speler waaraan de fabriek moet gaan voldoen. Bijvoorbeeld een minimale productie­capaciteit en een maximale investering in materieel. De uitdaging is om in 1 minuut een fabriek in te richten die aan deze doelstellingen voldoet.

Spelers gebruiken AR markers om de fabriek in elkaar te schuiven. Elke marker stelt een onderdeel voor, zoals een montage­robot of een materiaal­voorraad. Per onderdeel worden automatisch de parameters (zoals de prijs, afmetingen en capaciteit) bijgehouden en vergeleken met de doelstelling van de spelronde.

Uiteraard hebben we de doelstellingen zo gesteld dat het een flinke uitdaging is om een opstelling te vinden die helemaal voldoet.

Per marker worden automatisch parameters bijgehouden (in het 'Live' blok links bovenin) en vergeleken met de doelstellingen (het 'TargetĀ“ blok rechts bovenin).

Gerelateerde projecten

Shared Smart Factories

Puzzelen met productielijnen

De Virtuele Fabriek

Hoe ziet uw fabriek er morgen uit?

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2019 Invocate