Facilitor

Agile Kick-off game

Agile klinkt goed, maar weet een klant ook wat het betekent? We ontwikkelden de Agile Kick-off Game om klanten optimaal voor te bereiden op een Agile implementatie­proces.

Van chaos naar snelheid

De kick-off game is een kaartspel waarmee spelers een software implementatie­traject simuleren. De implementatie is af als alle benodigde software modules compleet zijn. Deze modules bouwt het team gedurende het spel op door sprints te doorlopen.

Het spel is zo ontworpen dat een team een strategie moet kiezen die zowel snel als flexibel is; ze moeten met zo min mogelijk stappen een implementatie­traject doorlopen, maar tegelijkertijd voldoende ruimte vinden om alle sprints goed uit te voeren.

Een belangrijk element van het spel is de onvoorspelbaarheid van het traject. Niet alle stappen zijn vooraf bekend. Je moet rekening houden met sprints die uitlopen, met feature requests die extra ontwikkeling vragen of voor het schrijven van extra documentatie.

Door te starten met omgekeerde routekaartjes wennen de spelers aan onvoorspelbaarheid in een implementatie­traject.

Duidelijkheid voor de klant

De opdrachtgever voor wie we dit spel ontwikkelden, FACILITOR, gebruikt het spel om hun klanten goed voor te bereiden op het doorlopen van een AGILE implementatie­traject.

Door dit spel vooraf met hun klanten te spelen laat FACILITOR zien dat een AGILE proces snel werkt, maar ook onzekerheid met zich meebrengt. Er is geen vooraf bekende route, er kunnen dingen uitlopen, maar uiteindelijk kom je sneller bij een goed werkende implementatie.

Het spel bereidt de klant zo beter voor op het implementatie­traject. Dit zorgt ervoor dat de klant een AGILE proces als minder chaotisch ervaart en makkelijker meeschakelt met de ontwikkelaar.

Gerelateerde projecten

Service Supply Chain Game

Leren samenwerken in logistieke ketens

Logistic Support Game

Grip op planning en onderhoud

Design Game

Informatie delen in ontwerp­processen

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2019 Invocate