Technologies Added

Shared Smart Factories

Begin 2018 installeerden we de nieuwste versie van de Virtuele Fabriek in de Shared Smart Factory van Technologies Added in Emmen. De Virtuele Fabriek helpt o.a. bij het visualiseren van het Shared Factory concept, het configureren van productie­lijnen en het voorspellen van benodigde capaciteiten.

Virtuele Smart Factory

In de Shared Smart Factory van Technologies Added maken meerdere partijen gebruik van een hightech-productieomgeving met een centrale infrastructuur. Verschillende bedrijven kunnen er tegelijkertijd processen starten zonder inbreuk te maken op het productieproces van anderen.

Bij binnenkomst in de Shared Smart Factory in Emmen is de Virtuele Fabriek één van de eerste dingen die je ziet; een grote touch-tafel met de layout van de fabriek en een TV-scherm waarop een live 3D weergave van diezelfde omgeving is te zien.

De Virtuele Fabriek wordt gebruikt om het Shared Smart Factory concept visueel uit te leggen aan nieuwe klanten, maar ook om bijvoorbeeld voorspellingen te doen over de (benodigde) capaciteit van een nieuw productie­proces.

De Virtuele Smart Factory, met op de voorgrond een aantal nieuwe productie­modules van Technologies Added.

Configurator

In de Virtuele Fabriek kunnen klanten van Technologies Added experimenteren met het inrichten van product­processen. De complete modulaire infrastructuur, bestaande uit verschillende productiemodules, is beschikbaar om productie­lijnen mee samen te stellen. De configurator component van de Virtuele Fabriek geeft de gebruiker live inzicht in de verwachte productie­capaciteit, snelheid en aantallen van de nieuwe lijn.

De configurator/planner componentent houdt per productie­lijn o.a. capaciteit, snelheid en aantallen bij.

What's next?

De Virtuele Fabriek draait op de nieuwste versie van SyncVR, ons collaborative VR platform. De virtuele fabriek beschikt hierdoor over de nieuwste features, waaronder een eenvoudigere interface voor het maken en bewerken van animaties, nieuwe groepeerfuncties en slimmere objectuitlijning en snapping.

Het platform vormt de basis voor een aantal vervolgtoepassingen voor Technologies Added, zoals het koppelen van de virtuele fabriek aan live data uit de 'echte' fabriek, het inzetten van de virtuele fabriek als online sales tool en configurator, en het uitbreiden van de plannings- en configuratorfunctionaliteit.

De nieuwe versie van SyncVR maakt het o.a. makkelijker om animaties aan te maken, bijvoorbeeld om een AGV (automated guided vehicle) in de fabriek rond te laten rijden.

Gerelateerde projecten

De Virtuele Fabriek

Hoe ziet uw fabriek er morgen uit?

AR Factory

Bouw een fabriek in één minuut

Contact

Invocate

Hamerstraat 10

7556 MZ Hengelo

06 288 30 796

contact@invocate.nl

Copyright © 2019 Invocate